Étteremajánló - Spoon il Mercato Ristorante

Ez az olasz étterem megér egy bejegyzést... az ember gyanútlanul elmegy nyaralni a Balatonhoz, ahogy halad a célállomás felé az északi parton, megakad a szeme ezen az útszéli olasz éttermen. Mikor megláttuk a kocsiból, egyszerre mondtuk, na ide még visszajövünk. 















A 6 napos balatoni ottlétünk alatt háromszor látogattunk el ebbe a csodás mediterrán hangulatú étterembe. Engem már a miliő levett a lábamról, aranyhalas tavacska, gyönyörű teraszok, gyerekeknek játszósarok, látvány pizza sütöde, nagyon jól összeválogatott edények, csetreszek, lámpák, kiegészítők, hatalmas virágok stb. Még le sem ültünk, mikor már sejtettem, hogy itt jól fogjuk magunkat érezni. 


A pincérek egyből elénk siettek, majd miután kitaláltuk hogy melyik teraszon foglaljunk helyet, még mindig nem tudtam betelni a hely hangulatával, amit a hangszórókból kellő hangerővel - olaszosan - szóló olasz zene csak még inkább fokozott. 

Ekkor megláttam a csodát, egy 80 éves sonkaszeletelő gépet... mellette a sonkahűtővel, ami gyönyörű pármai sonkákat rejtett.... 


Mázlink volt, épp akkor forgatott ott egy tévé stáb, akiknek megmutatták a sonkaszeletőt "munka" közben, és mi is kaptunk kóstolót abból a csodás sonkából. Mennyei volt.



Mivel többször visszamentünk az étterembe, többféle ételt is kipróbáltunk, és minden tökéletes volt. Az általunk rendelt ételekről nem készítettem fényképeket, mert akkor pont nem ez járt a fejemben, hanem egyszerűen élveztem a remek alapanyagokból készített fogásokat.... íme néhány fotó az étterem honlapjáról:










 A személyzet is nagyon kedves, segítőkész, értik a dolgukat, pörögnek ezerrel, odafigyelnek a vendégre, egyszóval tényleg nagyon rendben van ez a hely. Ami az árakat illeti, a minőségi ételek és kiszolgálás tükrözi az árakat.  Aki tehetik áprilistól szeptember közepéig mindenképp látogasson el Balatonakarattyára, az Il Mercato-ba, garantáltan nem fogja megbánni.














Köszönjük!

Bővebb információ & forrás: https://www.ilmercato.hu/

Megjegyzések