Medvehagymás túrókrém

Érdemes kihasználni azt a néhány hetet, amíg tart a medvehagyma szezon, mert túl sokat kell várni a következő szezonig ;) Sokféleképpen felhasználható, de én leginkább nyersen szeretem, salátákba vagy reggeli kencékbe keverve. Nettó 5 perc "munkával" egy igazán zamatos kencét kapunk, igazán megéri a nem létező fáradozást.



Hozzávalók:

15 dkg sovány túró
10-15 db medvehagyma
1 szál újhagyma
2 ek natúr joghurt
só, bors ízlés szerint

A medvehagyma szárát eltávolítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, majd egy olló vagy kés segítségével összevágjuk. Az újhagymát is felkarikázzuk. Az összes hozzávalót alaposan összekeverjük és már fogyasztható is. Friss pékáruval, esetemben GM abonettel, paradicsommal, tökéletes reggeli.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések