Tonhalas farfalle

Tudom, hogy sok receptre mondtam már, hogy mennyire egyszerű.... de ez tényleg az! A tészta főzési ideje több, mint az étel elkészítése. Komolyan!







Hozzávalók:

20 dkg farfalle tészta
1 tonhal konzerv
2 szál újhagyma felkarikázva
2-3 gerezd fokhagyma összezúzva
1 citrom héja
1,5 dl főzőtejszín
fehérbor
kapor apróra vágva
só, bors

A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Nem mondom azt, hogy puhára vagy "al dente-re", mert ez ízlés dolga.
Amíg a tészta fő, a tonhal olaját egy serpenyőbe öntjük, ha kevésnek ítéljük, kevés olajat adhatunk még hozzá. A felmelegített olajban megpároljuk az újhagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a tonhalat, majd 2-3 korty fehérbort. Összeforraljuk, sózzuk - borsozzuk, belereszeljük a citrom héját és némi citromlevet is facsarunk bele. Felöntjük a tejszínnel, megszórjuk kaporral, forralunk még egyet rajta és kész!
A kifőtt tésztát lecsepegtetjük és a halas szósszal összeforgatjuk. 

Jó étvágyat hozzá!



Megjegyzések