Grillezett lazac steak avokádóval és salátával

Gyakrabban kellene halat ennünk. Ez sokszor eszembe jut és szerintem mi az átlaghoz képest többször is eszünk, de nem eleget. És most nem a panírozott halrudacskákra gondolok, hanem a "rendes" halra, amit a piacon szerzünk be és készítjük el otthon.
Némi gyakorlattal nagyon finom ételeket készíthetünk halból, egy kis utánaolvasás és próbálkozások után megtalálhatjuk azokat az ízeket, amiket szeretünk. A rántott halon túl is vannak receptek ;)

Hozzávalók:
25 dkg lazacfilé
1 db avokádó
só, bors , kapor
citrom
salátakeverék
joghurt

A halat meglocsoljuk citromlével, sózzuk- borsozzuk és 30 percig hagyjuk pácolódni. Ezalatt a joghurtot összekeverjük néhány csepp frissen facsart citromlével, sózzuk, borsozzuk és kaporral ízesítjük. Az avokádót meghámozzuk és felszeleteljük. Csepegtessünk rá citromot, így elkerülhetjük, hogy bebarnuljon.
Száraz forró serpenyőben megsütjük. Amikor belefektettük a serpenyőbe, nem piszkáljuk, hanem 2-3 percig hagyjuk sülni. Majd egy lapos vékony spatula segítségével megfordítjuk és további 2 percig sütjük. A halat könnyű túlsütni,  érdemes a sütésére nagyobb figyelmet fordítani. A sütés során kevés citromlevet locsolhatunk rá és mielőtt elkészül egy kis vajjal is megkenhetjük a halat. A szeletelt avokádóval, salátával és citrommal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!



Megjegyzések