Spárgás - paprikás quiche

Itt a tavasz és egyben a spárga szezon is. Együk amíg van belőle. Én egyébként is azt vallom, hogy mindig azt kell enni, aminek épp szezonja van. Most a tésztát is magam gyúrtam, korábban leveles tésztát használtam. Azt hiszem maradok a saját készítésűnél :)



 

 

A tésztához:

15 dkg liszt
12 dkg vaj
1 tojás
1 tt só
1 ek víz

A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, majd a tésztát folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb fél órára. Majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, belesimítjuk a piteformába, alufóliát teszünk rá és sütőbabot vagy bármilyen más hüvelyest és előmelegített 200 fokos sütőben 10 percig sütjük. Majd levesszük a fóliát, a tésztát megkenjük tojással és további 5 percig sütjük.

A töltelék:
15 dkg zöld spárga
fél piros kaliforniai paprika vékonyan felszeletelve
10 dkg füstölt szalonna kockára vágva
2 szál újhagyma karikára vágva
5 dkg sós sajt - feta
3 db tojás
2 dl tejföl
só, bors, római kömény

A spárga fás részeitől megszabadulunk: egyszerűen a két végénél fogva meghajlítjuk és ott törik el, ahol a fák. s rész kezdődik. Ezután sós vízben 15 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és szárazra töröljük.A szalonnát az újhagymával lepirítjuk, majd a tejfölhöz keverjük. A tojásokat felverjük és összekeverjük a tejfölös masszával és fűszerezzük. 
Az elősütött tésztán elrendezzük a spárga és a paprika csíkokat, a sajtkockákat és ráöntjük a tölteléket és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Salátával kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!



Megjegyzések