Medvehagymás tejszínes csirkecsíkok

A tavasz első hírnöke a medvehagyma. Néhány éve robbant be a magyar gasztronómiába és szól azóta minden tavasz róla. Mindenbe kerülhet belőle: levesbe, húsos ételbe, fűszervajba, pestóba, körözöttbe, pogácsába.
Az idei szezonban én már készítettem belőle körözöttet, az alábbi tejszínes csirkét és már kinéztem a pogácsa receptjét is. :)





Hozzávalók: 4 adaghoz

80 dkg csirkemellfilé csíkokra
fél csokor medvehagyma összevágva
2 dl tejszín
só, bors, őrölt koriander
vaj

Vajon megpirítjuk a csirkecsíkokat és fűszerezzük. Felöntjük a tejszínnel és puhára főzzük. A medvehagymát a főzés végén keverjük bele, hogy ne főzzük el az ízét. Amennyiben szükséges, még után fűszerezzük. Rizzsel és reszelt sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!


Megjegyzések