Tojásos lecsó

Igazi nyári étel és igazából nem is kell túldimenzionálni, pont az egyszerűsége a nagysága.
Ha tehetjük készítsük bográcsban, úgy még finomabb.

Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma laskára vágva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 szál kolbász karikára vágva
némi füstölt szalonna kockára vágva
8 db paprika karikára vágva
3-4 db paradicsom összevágva
3 tojás
só, bors, pirospaprika

Kevés olajon megdinszteltjük a hagymát a szalonnával, hozzáadjuk a kolbászt, majd megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük és beletesszük a paprikát. Sózzuk, borsozzuk és fedő nélkül főzzük. Fél korty vizet önthetünk alá, hogy a pirospaprika meg ne égjen. Amikor már félig megfőtt a paprika, beletesszük a paradicsomot és tovább főzzük. Én kicsit ressen szeretem a paprikát, ezért a paradicsommal együtt már nem főzöm túl sokáig. Felverem a tojásokat és a lecsóhoz adom, összefőzöm, szükség esetén még sózom és friss kenyérrel kínálom.
Jó étvágyat hozzá!



Megjegyzések