Mézeskalács

Karácsony közeledik, ideje elkezdeni megsütni a betervezett sütikéket. Most először készítettem mézeskalácsot és ahhoz képest... nem is rossz, sőt! Már csak arra leszek kíváncsi, hogy tényleg puhák maradnak-e. És már nincs más hátra, csak a kidíszítés.

Hozzávalók:
80 dkg liszt
25 dkg porcukor
2 ek szódabikarbóna
3 ek mézeskalács fűszerkeverék
4 ek méz
8,5 dkg margarin
4 tojás

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, nem kell aggódni, kellő kitartással és bicepsszel össze fog állni a tészta. Ha a nehezén túl vagyunk, akkor vékonyra kinyújtjuk (4 mm), a különböző formákkal kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokos előmelegített sütőben 7-9 perc alatt megsütjük. Figyeljük, ha kezd a széle barnulni, akkor már jó is. 
Ha kihűltek a "kalácskák" akkor kezdünk szerint dekorálhatjuk cukormázzal: 1 tojás fehérjét 15-20 dkg porcukorral kemény habbá verjük, habzsákba téve máris rajzolgathatunk.
Jó étvágyat hozzá!


Megjegyzések