Isteni gyümölcskenyér

Idén karácsonykor semmi olyasmit nem készítettünk anyuval, amit pl az elmúlt 10-15 évben. Így nem sütöttünk se bejglit, se zserbót, melyek eddig elengedhetetlen részei voltak az ünnepnek. Először furcsálltam, de nem bánom. Az okozott némi fejtörést, hogy mi legyen helyette, de gyorsan kiegyeztünk a kókusztekercsben, a mézeskalácsban és a gyümölcskenyérben. Az utóbbival kapcsolatban volt némi fenntartásom, mert amiket eddig kóstoltam, nem nyerték el igazán a tetszésemet.
Recept után kutakodva találtam rá az alábbi receptre, amit egy kicsit módosítottunk és valami fenséges sütemény kerekedett ki belőle. Csupán egy gondom volt már csak vele: etette magát és a 2 adag, amit készítettünk rohamosan fogyott.... így kénytelen leszek sütni belőle még az idén....

Hozzávalók:

20 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg cukor
20 dkg aszalt gyümölcs
1/2 tábla étcsoki
1-2 marék dió
4 tojás
1/2 zacskó sütőpor

A tojássárgáját kikeverjük a cukorral majd hozzáadjuk a vajat és habosra keverjük. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, hozzáadjuk az összevágott aszalt finomságokat, az étcsokit, a diót és végül beleforgatjuk a tojás felvert habját is. Sütőpapírral kibéleljük az őzgerinc formát, beleöntjük a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig, kb. 40-45 percig sütjük. 
Jó étvágyat hozzá!



Megjegyzések

Megjegyzés küldése