Bakonyi csirkemell galuskával

Eredetileg sertéshúsból kellene készíteni, de mivel mi nem eszünk, szárnyasból készítettem el. Többször megfőztem már ezt az ételt, pulykából és csirkéből is tökéletes. Az utóbbiból hamarabb elkészül :)

Hozzávalók:
1 csirkemellfilé
40 dkg gomba felszeletelve
10 dkg füstölt szalonna kis kockára vágva
1 fej vöröshagyma kockára vágva
3 gerezd fokhagyma összevágva
pirospaprika
só, bors
liszt, tejföl

A csirkemellfiléből szeleteket vágunk: kivágom a belső húsrészt, majd lapjában kettévágom és még keresztbe is kettévágom, így az 1 mellből 10 szeletkét (érmét) lehet vágni. Sózzuk borsozzuk a husikat, lisztbe forgatjuk és olajban elősütjük és félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben lepirítjuk a szalonnát és a vöröshagymát, majd mehet rá a fokhagyma és a felszeletelt gomba is. Erős tűzön pár percig pirítjuk, mérsékeltjük a lángot, szórjuk meg 2 kk pirospaprikával, keverjük jól össze, öntsünk alá kevés vizet és fedő alatt 5 percig pároljuk. Majd tegyük bele a serpenyőbe az elősütött husikat, fedjük le és főzzük 20 percig. Végül tejföllel habarjuk be. Galuskával és savanyúsággal kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!


Megjegyzések