Sárgarépa krémleves

Újabb kísérlet végződött számomra kellemesen, a sárgarépa krémleves jó. Egyszerű és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:
2 szál újhagyma felkarikázva
3 gerezd fokhagyma felszeletelve
5 db sárgarépa felkarikázva
olaj, só, bors
római kömény, chili, őrölt koriander
2 dl tejszín

Olajon megdinszteljük az újhagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a répát és tovább pirítjuk. A zöldségeket kicsit félrehúzzuk a lábosban és az így kapott kis helyre szórjuk a római köményt, a chilit és a koriandert is. Rövid ideig pirítjuk a fűszereket is, majd jól összekeverjük a lábos tartalmával. Vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Kb 20 perc alatt puha lesz a répa és jöhet a botmixer. A leturmixolt levest ha szükséges még hígíthatjuk, esetleg után fűszerezhetjük.  Beleöntjük a tejszínt, újra felforraljuk a levest és tálalható is. Én most reszelt sajttal tálaltam.
Jó étvágyat hozzá!


Megjegyzések