Sörös csirke

Sokszor készítette édesanyám ezt a receptet, tökéletes hétvégén ebédre . Imádjuk a sült kolozsvári szalonnát, amiért mindig ment a harc, hogy kinek mennyi jut.... A hagyma-gomba-szalonna-csirke quartett sörben sütve tényleg pompás étek. Nem is kell a tűzhely mellett állni órákig, minden  mehet bele egy tepsibe és a sütő elvégzi a munka nagyját. És máris rengeteg idő jut másra.

Hozzávalók:
2 csirkemell négybe vágva
3 csirkecomb
2 fej hagyma felszeletelve
50 dkg gomba felszeletelve
10 dkg kolozsvári szalonna
3/4 doboz sör
só, bor, majoranna

A csirkedarabokat befűszerezzük majd a tepsibe a hagymán szépen elrendezgetjük, rászórjuk a gombát és a szalonnát. Felöntjük sörrel, alufóliával letakarjuk és az előmelegített 180 fokos sütőben 45 percig sütjük. Majd fólia nélkül pirosra sütjük. Párolt rizzsel kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!


Megjegyzések