Paradicsomleves

Az igazi retro változat betűtésztával készül, az iskolai menzán a kedvenc levesünk volt. Mindig próbáltunk valami értelmes szót kirakni, pl. annak a fiúnak a nevét, aki nagyon tetszett nekünk....Azóta felnőttem, a betűtészta maradt, de már a férjem nevének betűit keresgélem a tányéromban :)


Hozzávalók:
1 fej hagyma cikkekre vágva
500 L paradicsompüré 
olaj, liszt
ételízesítő, bors, cukor (a mi esetünkben folyékony édesítőszer)
bazsalikom, zellerlevél

A felhevített olajon megpirítunk 2 kanál lisztet, majd ráöntjük a paradicsompürét, összekeverjük és vízzel addig hígítjuk, amíg a kívánt állagú levessé változik a fazék tartalma. Ez kb még fél liter víz. Beletesszük a hagymát, fűszerezzük és felforraljuk. Majd lassú tűzön tovább főzzük még 15 percig, beleszórjuk a tésztát és az egészet készre főzzük. Tálalás előtt a zellert kidobjuk, a hagymát ha valaki szereti, akkor a levesben hagyhatjuk. Ha nincs betűtészta, akkor az eperlevél is megteszi, de az igazi...
Jó étvágyat!

Megjegyzések