Krumplis lángos

A lángosról mindig a strandolás, a vízpart, a nyaralás jut eszembe, akkor és ott "kötelező" enni egy lángost. Sajnos egyre többször csalódunk benne, mert már nem olyan mint régen: egyre kisebb, spóroltabb, és annál drágább.... Nem túl sűrűn készítek itthon lángost, mert az állandó diétának "köszönhetően" elszoktunk a nehezebb ételektől. De hát egyszer élünk és nagyon szeretjük!

Hozzávalók kb 10-12 darabhoz
40 dkg liszt
3-4 szem főtt burgonya
1 tasak élesztő
2-3 ek olaj
2dl langyos tej
cukor, só

Megfőzzük a burgonyát, még melegen összetörjük, majd hagyjuk kicsit hűlni. Összekeverjük a többi hozzávalóval, és egy lágyabb kelt tésztát gyúrunk. A tetejét megszórjuk egy kevés liszttel és hagyjuk a kétszeresére kelni. Lisztezett kézzel kitépünk egy darabot a tésztából, kihúzogatjuk és bő, forró olajban kisütjük. Papírtörülközőn szedjük, leitatjuk róla a felesleges olajat és máris fogyasztható. Az örök kedvenc a fokhagymás - tejfölös - sajtos verzió. 
Jó étvágyat!

Megjegyzések