Tavaszi zöldborsó leves petrezselymes galuskával

Imádom a tavaszt, a rengeteg friss zöldséget, egyszerűen megőrülök ilyenkor (is) a piacon. Mindent képest lennék megvenni, ki tud ellenállni a zsenge gyönyörűségeknek?! Ennél már csak az lenne észbontóbb, ha a saját kertünkből főzhetnék, az lenne az igazi mennyország. De ami késik nem múlik, és addig is beérem az erkéllyel, ami lassan egy kisebb veteményes kertre kezd hasonlítani. Ládákban paradicsom, bazsalikom, és a virágaim. Kicsi az erkély....Térjünk vissza a leveshez.

Hozzávalók:
30 dkg zöldborsó
2-3 sárgarépa karikára vágva
kevés liszt, olaj
vegeta, bors

A galuskához
1 egész tojás
1 kk vaj
liszt
petrezselyem

Kevés olajon fedő alatt megdinszteljük a zöldségeket, megszórjuk egy kevés liszttel, jól elkeverjük és vízzel felöntjük. Ételízesítővel és borssal fűszerezzük, felforraljuk. Amíg felforr, összekeverjük a galuskát: a tojást elkeverjük a vajjal és annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy nem túl lágy tésztát kapjunk. Vágott petrezselymet teszünk bele és egy kiskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. Néhány percig főzzük.
Jó étvágyat!

Megjegyzések