Bolognai spagetti

Olasz konyha bármikor jöhet. Szeretem az egyszerűségét, a fűszereit és imádom a tésztákat.... Hosszú idő után ma bolognai spagettit készítettem.

Hozzávalók:
40dkg darált pulykahús
1 fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 sárgarépa szintén apróra vágva
zellerlevél
500ml passzírozott paradicsom
só, bors,édesítőszer
bazsalikom
olívaolaj
1/2 csomag durum spagetti
reszelt sajt

Olívaolajon megfuttatjuk a vöröshagymát, a sárgarépát és a fokit. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk, felöntjük a paradicsommal és fűszerezzük:só, bors, cukor, bazsalikom. Beletesszük a zellerlevelet és lefedve 30-40 percig főzzük. A főzés végén a zellert kidobjuk, ha szükséges után fűszerezzük.
Közben sós vízben kifőzzük a spagettit. Máris tálalhatunk: a kész tésztára teszünk a mártásból, megszórjuk reszelt sajttal.
Jó étvágyat!


Megjegyzések