2017. június 11., vasárnap

Spenótos fetával töltött csirkemell

Maradékmentő ebédnek indult, volt még némi friss spenót a hűtőben, így ez lett belőle. Nem értem a férfiakat.... a spenótfőzelékről hallani sem akarnak, de a spenótot pl ilyen formában, vagy nyersen salátában bármikor megeszik.... ki érti ezt? :)

Hozzávalók:

2 csirkemell
4 marék spenót
10 dkg feta
10 dkg túró
1 gerezd fokhagyma
só, olaj

A spenótot alaposan megmossuk, összevágjuk és kevés olajon 1 zúzott fokhagyma kíséretében megpároljuk. Hagyjuk kihűlni. Addig a csirkemelleket felezzük el és mindegyiket vágjuk be óvatosan és sózzuk meg. 

A kihűlt spenóthoz adjuk hozzá a túrót és a fetát (kóstoljuk meg hogy elég sós-e a fetától vagy még kell-e egy kis só hozzá), keverjük össze és a masszát osszuk el a 4 csirkemellen kialakított zsebben. Tűzzük  meg fokpiszkálóval és közepes lángon kevés olajon süssük meg a csirkéket. Bármilyen körettel tálalhatjuk, mivel most még újkrumpli szezon van, petrezselymes burgonyát készítettem hozzá.

Jó étvágyat hozzá!