2017. június 18., vasárnap

Cukkinis baconös csirkerózsa

Egy kicsit átdolgozva ezt a receptet született meg az én verzióm. A bacon, a cukkini, a kapor és a fokhagyma tökéletes aránya teszi nagyon finommá ezt az ételt. Könnyű, finom és mutatós, kell ennél több egy meleg nyári napon?

Hozzávalók:

1 csirkemellfilé szélesebb, nem túl vastag csíkokra vágva
1 cukkini
2-3 gerezd fokhagyma felszeletelve
kb. 8-10 szelet bacon
2-3 szál kapor
só, bors

A csirkecsíkokat sózzuk, borsozzuk. A cukkiniből egy zöldséghámozó segítségével vékony, hosszú szeleteket vágunk. 
Egy szelet baconre ráfektetünk egy cukkini csíkot, arra mehet a csirke, 2-3 szelet fokhagyma, még egy cukkini és némi kapor. Óvatosan de szorosan feltekerjük és egy saslik pálcikával átszúrva rögzítjük. Ebből a mennyiségből kb. 10 tekercs / rózsa lesz:




Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tehetünk köré félbevágott burgonyát is, és előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Félidőben érdemes megforgatni a nyársakat, hogy az aljuk is szépen megpiruljon. Fetás joghurttal tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!