2017. május 1., hétfő

Mexikói sajtleves

Ezt a levest nem kell túlragozni, egyszerűen imádnivaló!




Hozzávalók:

15 dkg bacon
1 szál angol zeller
1 fej hagyma
10-15 karika jalapeno (nyers lehetőleg, de ha nincs más, konzerv is jó)
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű
2 dl világos sör
0,5 l alaplé
5 dkg vaj
4 ek liszt
3 dl főzőtejszín
30 dkg jól olvadó sajt
 
 A csíkokra vágott bacont ropogósra sütjük, kiszedjük az edényből és a tálalásig félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a felkockázott zellert és vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a jalapenot és a kakukkfüvet is. Néhány percig pároljuk, felöntjük az alaplével és a sörrel, felforraljuk. A vajból és a lisztből aranybarna rántást készítünk és belekeverjük a levesbe. Hozzáadjuk a tejszínt és a reszelt sajtot is, még egy forralunk rajta és kész.
 
Baconnel, jalapenoval, tortillaval tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!