2017. május 1., hétfő

Meggyes - csokoládés muffin

A muffin az a sütemény, amit bárki el tud készíteni, annyira egyszerű. Ebben a receptben az a jó, hogy nem lesz túl édes a sütikénk, viszont szaftos, 2-3 nap után is finom, már ha marad addig belőle. 


Hozzávalók: 12 darabhoz
 
2 egész tojás
10 dkg cukor
10 dkg vaj
2 dl tejszín
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 ek kakaópor
5 dkg csoki
20 dkg meggybefőtt
csipet só
 
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőformát kibéleljük muffin papírkákkal. A meggybefőttet leszűrjük, kimagozzuk, 12 szép szemet félrerakunk, a többit összevágjuk. A csoki is apróra vágjuk.
 
Egy tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót. Egy másik tálba kézi mixerrel habosra keverjük a vajat a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejszínt és  alaposan eldolgozzuk. Adagolva belekeverjük a lisztes keveréket és addig keverjük, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Beleforgatjuk a meggyet és a csoki darabkákat. 

A muffinformákba kanalazunk a masszából, kb 3/4ig töltjük a formákat, 1-1 szem meggyet nyomunk a tetejébe és az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!