Gyümis túrótorta

Születésnapra voltunk hivatalosak, a legjobb alkalom arra, hogy elkészítsek egy gluténmentes túrótortát. Érdekes tapasztalat, ha az emberek meghallják a gluténmentes szót, egyből valami nagyon negatív dologra gondolnak. Persze hogy más, mint a hagyományos piskótás verzió, amit én még gluténevő koromban se nagyon kedveltem, de ez a darás "tészta" kifejezetten finom. Merjünk nyitni az új dolgok felé, azért mert valami "-mentes", még lehet finom, sőt! :)







Hozzávalók: 26 centis formához

Tészta:
6 dl almalé
15 dkg kukoricadara
1 tk fahéj
1 tk vaj
A túrókrém:
75 dkg túró
3 tojássárgája
15 dkg vaj
1 vaníliás rúd 
20 dkg cukor
1 zselatin expressz
1/2 csomag zselatin
1 dl tej
2 citrom reszelt héja
2 dl habtejszín
60 dkg gyümölcs

 Az alaphoz felforraljuk az almalevet a fahéjjal, majd megfőzzük benne a kukoricadarát. Kivajazott kapcsos tortaformába öntjük és kihűtjük. Az oldalát kirakjuk felezett eprekkel.

Az 1 deci tejben megfőzzük a fél csomag zselatin és kihűtjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a vanília rúd kikapart magjait. Mehet bele a túró és a reszelt citromhéj. A habtejszínt elkezdjük felverni, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a zselatin expresszt, alaposan elkeverjük majd hozzáadjuk a túrós masszához. Jól összekeverjük és a túrókrémet ráöntjük az alapra, szépen elsimítjuk a tetejét és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap friss gyümölccsel kirakjuk a tetejét és tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések