Sajtmártásos brokkoli rozmaringos, grillezett sütőtökkel

Ez az ebéd úgy készült, hogy először csak a brokkoli volt biztos, mint kiindulópont. Azután sorra vettem a lehetőségeket és a hűtő tartalmát, majd ez a remek étel kerekedett ki belőle. A grillezett sütőtök pedig egy csodálatos felfedezés! Úristen milyen finom! Enyhén karamellás, fűszeres és mennyei!




Hozzávalók:
1 kg brokkoli 
2,5 dl tej
2 ek liszt
2 marék sajt
bacon
só, bors
vaj

A brokkolit rózsáira szedve sós vízben félpuhára főzzük. Egy tálat kivajazunk és szépen elrendezzük benne a brokkolikat. A vajból, lisztből és a forró tejből besamel mártást készítünk, amit sózunk és borsozunk. beleszórjuk a reszelt sajtot és addig keverjük, amíg homogén mártást kapunk. Ezzel öntjük le a brokkolit, a tetejére bacont teszünk. Egy kis füstölt íz kell bele :) Előmelegített 170 fokos sütőben összesütjük.

A grillezett sütőkhöz:
sütőtök
só, bors, rozmaring

A megtisztított sütőtököt felkarikázzuk és grill serpenyőben közepes lángon megsütjük. Ha kész, akkor fűszerezzük.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések