Karalábéleves

Imádom a tavaszt, a fényeket, az illatokat, a színeket, a burjánzó növényzetet, a madárcsicsergést és a friss zöldségeket, mindent :) A karalábé nagy kedvenc, isteni nyersen, vagy levesnek. A töltött karalábé pedig egyszerűen mennyei, úristen.... sok kaporral, jajjj... de térjünk vissza most a leveshez.
Sokszor mikor karalábélevest tervezek készíteni, kapásból 2 karalábét veszek, mert jól tudom, mire felkockázom, az egyik mindig valahogy a gyomrunkban végzi... így ha tényleg levest szeretnék készíteni, fifikásnak kell lennem magunkkal szemben, hogy a fazékba is jusson :)

Hozzávalók:
1 szép karalábé kockára vágva
ételízesítő, bors, kapor curry
telföl, liszt

A hagyományos karalábélevest kicsit felturbóztam némi curry-vel és a vajgaluskába tettem anyukám által szárított bazsalikomot és egy kevés szezámmagot is. 
A kockára vágott karalábét kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk kevés liszttel, alaposan elkeverjük, majd fokozatosan felengedjük vízzel. Fűszerezzük és félkészre főzzük. A vajgaluskát kikeverjük és a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. A tejfölből és 1 kanál lisztből habarást készítünk és a leveshez adjuk, kiforraljuk és kész is.
Jó étvágyat hozzá!



Megjegyzések