Lencsefőzelék

Ha szilveszter, akkor lencsefőzelék. De akkor is jöhet, ha nincs szilveszter :) Gyakrabban kellene lencsét fogyasztani, mert sok benne a kálium, a vas és a cink. továbbá az A-vitamin és esszenciális aminosavak, amit a szervezetünk magától nem tud előállítani. És nagyon finom! :)

Hozzávalók:

40 dkg lencse
1,5 szál kolbász centis karikára vágva
1/2 fej hagyma kockára vágva
2 babérlevél
só, pirospaprika
ecet, cukor, tejföl

A lencsét alaposan átmossuk és hideg vízbe egy éjszakára beáztatjuk. Másnap annyi vízben tesszük fel főzni, ami éppen ellepi. Beletesszük a kolbászkarikákat és a babérleveleket is és fedő alatt puhára főzzük. Sózzuk, beleteszünk egy kevés cukrot és egy kanál ecetet is. Ha a lencse megpuhult, akkor készítünk egy hagymás-paprikás rántást és berántjuk a főzeléket. Forralunk rajta egyet, belekeverünk még egy fél doboz tejfölt és tálalhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!


Megjegyzések