Zúzapörkölt

Igazi magyar étel, ahogy a pörköltféleségek általában. Nem egy gyorsan elkészíthető étek, amolyan hétvégi kaja, amikor nyugodtan főhet az ebéd órákon keresztül. Az ember néha ránéz, kavar rajta egyet, ha kell pótolja az elfőtt vizet és közel 2 óra után, élvezhetjük az eredményt. Egyszerű és annál nagyszerűbb.

Hozzávalók:
70 dkg csirkezúza
2 fej vöröshagyma felkockázva
1-2 szelet paprika
1 paradicsom felkockázva
olaj, só, bors, pirospaprika, őrölt kömény

A zúzát alaposan megmossuk és 2-3 darabra vágjuk. Olajon megpároljuk a hagymát, megszórjuk pirospaprikával - érdemes ilyenkor a fazekat levenni a tűzről, nehogy megégjen a paprika - majd beletesszük a zúzát és pirítjuk, azaz pörköljük. Felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, beletesszük a paprikát és a paradicsomot, fűszerezzük és fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük. Ha szükséges pótoljuk a vizet, de mindig csak keveset adjunk hozzá, hogy jó sűrű szaftot kapjunk. Ha van otthon egy kis száraz vörösbor, akkor fél decit öntsünk a fazékba. Kínálhatjuk tarhonyával, galuskával, vagy egyszerűen kenyérrel.
Jó étvágyat hozzá!



Megjegyzések