Sárgaborsó krémleves

A sárgaborsó főzeléknek és levesnek is kitűnő, főleg ha túléltük a menzán... Nem kell túlbonyolítani, sárgaborsó, burgonya, hagyma, tejszín és kész. Alig fél óra alatt egy igazán finom leveske az eredmény. Igaz, nekem minden leves isteni, egyszerűen nem tudok meglenni nélküle.

Hozzávalók:
kb 15 dkg sárgaborsó, azaz 1 bögrényi
fél fej vöröshagyma felkockázva
2 gerezd fokhagyma felszeletelve
2 db burgonya felkockázva
1 dl tejszín
só, bors, római kömény
3 szelet bacon csíkokra vágva

A sárgaborsót áztassuk be néhány órára, majd annyi tiszta vízzel tegyük fel főni, ami kb 2 ujjnyira ellepi. Tegyük bele a hagymát, a fokhagymát és a burgonyát, fűszerezzük és fedő alatt főzzük puhára. Botmixer segítségével pürésítsük és öntsük bele a tejszínt is Forraljunk még egyet rajta. A csíkokra vágott bacont süssük ropogósra és kínáljuk a leveshez.
Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések