Saslik vele sült burgonyával és salátával

Ma nem szerettem volna túl sokáig időzni a konyhában, illetve mindenből volt itthon egy kevés, ezért a saslik mellett döntöttem. Hamar előkészíthető, nem kell "felette" állni és őrizni, míg elkészül. Néhány hozzávalóból remek étel készíthető és nagyon jól variálható, pl gombával, paprikával, májjal.

Hozzávalók 10 saslikhoz, ez most az ún. magyaros verzió:
1 csirkemellfilé kockára vágva
1 szál füstölt kolbász felkarikázva
2 fej hagyma karikára vágva
néhány szelet szalonna
10 db saslik pálcika
olaj, só

A hozzávalókat tetszőleges sorrendben felhúzzuk a pálcikákra és egy tepsibe rakosgatjuk. Most néhány szem burgonyát kettévágva a saslik köré tettem. Kevés olajjal meglocsoljuk, a kolbászból úgyis rengeteg zsír fog kisülni, kicsit megsózzuk és előmelegített sütőben (kb 170fok) 45 percig sütjük, félidőben a saslikokat megforgatjuk. Salátával kínáljuk.
Jó étvágyat!






Megjegyzések